DOPURI DIN PLUTA

PRODUSELE NOASTRE


"Umilul dop din pluta"


Chiar daca nu impresioneaza prin dimensiuni, dopul din pluta este foarte important datorita locului pe care acesta il are atunci cand doriti sa obtineti un vin de calitate, fiind in acelasi timp si un potentiator de imagine. Dopul din pluta are o forma cilindrica (usor conica), este elastic si este folosit pentru asigurarea unei bune etanseitati a buteliilor de vin, impiedicand intrarea aerului in sticla, prevenind astfel degradarea vinului.
In functie de prezenta si marimea fisurilor, lenticelelor sau al altor defecte de structura a dopului din pluta, acesta se clasifica in mai multe categorii de calitate. Dopurile de cea mai buna calitate sunt cele care au ambele capete netede, fara lentice deschise sau alte defecte. Dopurile de calitate mai redusa sunt sunt supuse unui process de colmatare a golurilor cu rumegus de pluta cu un adeziv special, imbunatatindu-le atat aspectul, cat si capacitatea de etanseizare, suprafata devenid uniforma si lipsita de defecte.
Dopurile aglomerate sunt realizate din resturile de pluta care rezulta din procesul de fabricatie, aceste resturi fiind tocate in fragmente care au intre 2mm si 4mm, acestea fiind ulterior mixate cu un liant. Dopurile de tipul “twin-top” sunt acele dopuri care au corpul din pluta aglomerata, iar capetele care vin in contact cu vinul sunt din pluta naturala. Inainte de a se livra si a se folosi la imbuteliere, dopurile din pluta sunt lubrifiate cu un silicon special care certificat de catre UE si FDA. Aceasta operatiune asigura o insertie si o extractie mai usoara a dopului in/din sticla de vin.

Dopuri din pluta naturala
Dopuri din pluta aglomerata
Dopuri din pluta colmatata
Dopuri din pluta microaglomerata
Dopuri din pluta cu capac
Dopuri tehnice din pluta